CZEKOLADA
Naszą dewizą jest najwyższa jakość.
Oferujemy produkty najwyższej jakości.
Odkryj wszystkie rzeczy, które wpływają na profil smakowy i charakterystykę naszej kawy w drodze do Twojej filiżanki.
Przejrzyj nasz przewodnik po różnych regionach uprawy kawy, z których pozyskujemy zieloną fasolę, i dowiedz się, jak i dlaczego palimy tak, jak robimy. Usiądź wygodnie i odkryj wpływ wody na przepis na kawę lub przejrzyj nasz przewodnik po akredytacjach etycznych.
NASZE PROPOZYCJE
Vergnano
Klasyczna czekolada z dużą zawartością kakao. Aby przygotować ten pyszny, oraz gęsty napój wystarczy dodać mleka. Dzięki swojej recepturze czekolada Vergnano nadaję się do robienia pod steamerem w ekspresie kolbowym, w mikrofalówce, czy na kuchence.
Opakowanie 1 kg.
CaffeDi
Słodka, gęsta, rozpieszczająca – taka jest właśnie czekolada na gorąco Caffe Di. Poznaj jej wyjątkowy smak, będący dziełem włoskich mistrzów.
Historia i spuścizna przodków pozwoliła włoskim znawcom czekolady stworzyć napój o wyjątkowych właściwościach i strukturze. Bogata i kremowa konsystencja czekolady do picia, zawierająca 30,3% kakao, to świetny zastrzyk energii o każdej porze dnia. Skuszą się na nią nie tylko dzieci. Swoim smakiem i niepowtarzalnym aromatem urzeknie także dorosłych.
Napój w proszku na bazie kakao
Składniki: cukier, kakao 30,3%, skrobia ziemniaczana, substancja zagęszczająca: R412; sól, aromat.
Dozowanie produktu: 25g produktu rozpuścić w 125ml mleka półtłustego i zagotować przez jedną lub dwie minuty
Opakowanie 1kg
CaffeDi
Wysokiej jakości biała czekolada w proszku – bez polepszaczy, która powstaje z selektywnie zbieranych ziaren kakaowca, poddawanych tradycyjnym procesom obróbki.
Produkt zamknięty w szczelnej puszce gwarantuje po odpowiednim przygotowaniu aksamitną konsystencję napoju i pyszny, głęboko-czekoladowy smak. Napój poleca się przygotowywać w ekspresie ciśnieniowym z dyszy do spieniania mleka, czekoladziarce lub domowym sposobem – w filiżance. Doskonale smakuje z dodatkową porcją bitej śmietany, syropem klonowym i cynamonem.
Napój w proszku- Biała czekolada
Składniki: cukier, skrobia kukurydziana, masło kakaowe w proszku, płatki z białej czekolady 10,2%, MLEKO pełne w proszku 14,9%, LAKTOZA, SERWATKA proszek, emulgator: lecytyna słonecznikowa, naturalny aromat waniliowy, KREM w proszku, aromaty, substancja zagęszczająca: E417, sól, barwniki: E100, E160a
Sposób przyrządzenia: 110g proszku wsypać do 500ml mleka półtłustego i zagotować przez 1-2 minuty
Opakowanie 1kg
Musetti
Włoska czekolada mleczna o dużej zawartości kakao i gęstej, lecz nie budyniowej konsystencji.
Opakowanie 1kg.